Portal: Prelude Forum

Everything that has an end, has a beginning...

You are not logged in.

#1 10-10-2008 17:39:26

Pitel
Member
From: Brno, Czech Republic
Registered: 10-10-2008
Website

Strange graphic after start

Whenever I start Prelude, I have to go twice to advanced graphic setup menu, and click Ok. Until then, graphic is strange and slow (see screenshots)

I run portal with latest (1.1.5) Wine in Ubuntu 8.04.1 (nVidia GF7600GT), but until you start to blame Wine, I'd like to say that Portal, HL2 (E1), CS:S and others Source games runs fine.

First state:
http://img233.imageshack.us/img233/3559/obrazovkadefaultwinedestz3.th.pnghttp://img233.imageshack.us/images/thpix.gif
DirectX 6? WTF? Also notice the broken menu, and it runs pretty slow. Click Ok twice, and you get to next state.

Second state:
http://img519.imageshack.us/img519/1439/obrazovkadefaultwinedesct1.th.png
It doesn't need another comment. DirectX 8.1 is now shown in menu, and all advanced options are set to default, so I've to reset them as I want.

Final state:
http://img201.imageshack.us/img201/2265/obrazovkadefaultwinedeskw5.th.pnghttp://img201.imageshack.us/images/thpix.gif
Ufff, it's finally ok and runs fast.

Offline

 

#2 14-10-2008 09:04:09

Pitel
Member
From: Brno, Czech Republic
Registered: 10-10-2008
Website

Re: Strange graphic after start

Also note that I own original and legit version of Portal and HL2.

P.S. Recent update to Wine 1.1.6 doesn't changed anything.

Offline

 

#3 14-10-2008 10:38:32

NykO18
Administrator
From: Montréal, QC
Registered: 29-08-2008
Website

Re: Strange graphic after start

Sorry, the game wasn't designed to run on anything other than Windows.
We said it in the FAQ, in the requirements section.
# Operating System: Microsoft Windows 2000/XP/Vista

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB